BookaBooka lanceert prentenboek over het coronavirus.

26-03-2020, de Bilt

Twee konijntjes leggen in een digitaal prentenboek uit wat het coronavirus is en waarom kinderen nu bijvoorbeeld niet naar school mogen. Het boekje wordt voorgelezen in de prentenboeken voorlees app ‘BookaBooka’ en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking. BookaBooka is tijdens de corona crisis gratis te gebruiken.

Voor kleine kinderen en mensen met een verstandelijke beperking is het moeilijk te begrijpen wat er op dit moment aan de hand is. Ze moeten vooral binnen blijven en mogen ineens niet meer mee met boodschappen doen, of naar opa en oma. Voor ouders is het lastig om uit te leggen wat het coronavirus inhoudt, want wat vertel je wel en wat vertel je niet, en hoe maak je je kind niet onnodig bang?

Het prentenboek ‘Flip, grote vriend en corona’ legt op een heldere wijze uit wat corona is, hoe het verspreid wordt en waarom de kinderen dus nu niet naar school mogen. Het prentenboek is gratis beschikbaar in de BookaBooka app, maar je kunt ook een filmpje van het boek bekijken op youtube of de pdf downloaden via www.flipengrotevriend.nl. In BookaBooka zijn ook andere leuke prentenboeken beschikbaar om je kind uit voor te lezen. Kinderen kunnen ook zelf aan de slag met de keuze uit een aantal voorleesstemmen of door zelf lezen. BookaBooka is tijdens de coronacrisis gratis te gebruiken op Android (Play store) en Windows (Microsoft store). Voor meer informatie zie: www.bookabooka.nl.