BookaBooka introduceert prentenboeken in de Nederlandse Gebarentaal

BookaBooka is een app waarmee kinderen zelf prentenboeken lezen, of zich laten voorlezen. De app biedt de prentenboeken in verschillende talen aan, en leest nu ook dove en slechthorende kinderen voor in de Nederlandse Gebarentaal.

Voorgelezen worden is belangrijk voor de ontwikkeling van de taalvaardigheid: kinderen ontwikkelen hun woordenschat, hun fantasie en leren zich inleven in de situatie van een ander. De voorsprong van een kind dat voorgelezen is werkt een leven lang door.

BookaBooka bevat een groeiende bibliotheek van meer dan 130 Nederlandse prentenboeken. Er zijn verschillende vertalers betrokken om de boeken ook beschikbaar te maken in andere talen (Arabisch, Pools, Tsjechisch, Portugees etc.). Toen duidelijk werd dat er voor dove en slechthorende kinderen slechts zo’n 50 prentenboekjes in de Nederlandse Gebarentaal te vinden zijn is BookaBooka, in nauwe samenwerking met doven en slechthorenden, een project gestart voor deze doelgroep.

Recent is het resultaat van dit project gelanceerd: BookaBooka bevat nu ook boekjes in de Nederlandse Gebarentaal! De ambitie is om er voor te zorgen dat het aanbod prentenboeken in de Nederlandse Gebarentaal flink toeneemt.

Download BookaBooka vandaag nog en installeer het op je tablet, telefoon of computer via iOS, Android of Windows. 
Veel (voor)leesplezier!