Gratis digitale prentenboeken voor Oekraïense kinderen

De oorlog in Oekraïne heeft een grote impact op de kinderen uit Oekraïne. Ze moeten zich flink houden tussen het geweld, of zijn gevlucht en moesten alles achterlaten, ook hun boeken. In de Nederlandse bibliotheken zijn alle Oekraïense en Russische kinderboeken uitgeleend. BookaBooka helpt de kinderen met een aanbod gratis te lezen Oekraïense prentenboeken. 

Zo’n 75% van de Oekraïense kinderen is op de vlucht. Een maand geleden waren dat er al meer dan 1 miljoen. Deze kinderen vluchten met hun familie naar Polen, Duitsland of Nederland, en hebben alles achter moeten laten, ook hun boeken.

De bibliotheken in Nederland hebben een groot tekort aan Oekraïense kinderboeken, en ook Russische boeken zijn bijna allemaal uitgeleend.
Lezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling, maar geeft ook afleiding in deze heftige en verdrietige tijd.

De meertalige prentenboeken (voor)lees app BookaBooka heeft recent een actie opgezet om haar digitale aanbod gratis beschikbaar te stellen voor de Oekraïense kinderen. Hiermee wil BookaBooka afleiding en troost bieden in deze moeilijke tijd. Met meerdere vertalers en insprekers wordt hard gewerkt om de digitale bibliotheek dagelijks uit te breiden. 

Het voordeel van de digitale prentenboeken van BookaBooka is dat de boeken oneindig vaak kunnen worden uitgeleend, gelezen én worden voorgelezen. Of de kinderen nu in Nederland zijn, of in een schuilkelder in Oekraïne, ze kunnen wegdromen in een positief verhaal, en de wereld om hen heen even vergeten.

Lees meer over deze actie op https://www.bookabooka.com/bookabooka-voor-oekraine/