BookaBooka is jarig, we bestaan 1 jaar!

Een jaar geleden werd onze prentenboekenapp BookaBooka geboren; we konden toen trots melden dat BookaBooka beschikbaar was in de AppStores van iOS, Android én Windows. Er volgde een bewogen jaar, waarin de coronacrisis voor iedereen grotendeels de toon zette. Ondanks de verschillende lockdowns hebben we gestaag doorgewerkt om ons prentenboekenplatform te laten groeien in de breedte en in de diepte.

Gedurende het jaar is onze collectie prentenboeken gegroeid naar, op dit moment, zo’n 131 verschillende titels. Prachtige prentenboeken gemaakt door meer dan 72 verschillende schrijvers en illustratoren. We werken doorlopend aan het uitbreiden van onze collectie en er staan voor dit jaar nog verschillende (series) prentenboeken in de wacht om digitaal (opnieuw) het levenslicht te zien en weer door de kinderhandjes te gaan.

In september 2020 kwam de officiele erkenning voor van de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Omdat we vinden dat ook deze taal de aandacht moet krijgen die het verdient in prentenboekenland lanceerden we in maart 2021 de mogelijkheid om onze boeken te bekijken in NGT. Meerdere enthousiastelingen werken mee aan het vertalen van prentenboeken naar NGT en het aanbod groeit gestaag!

Wij vinden dat iedereen op de wereld moet kunnen genieten van prachtige prentenboeken, welke taal je ook spreekt. Het is daarom onze missie om onze collectie prentenboeken in zoveel mogelijk talen aan te bieden. Sinds oktober 2020 werkt er een groeiend team van inmiddels zo’n 17 vertalers aan het beschikbaar maken van onze boeken in elk taalgebied. Inmiddels zijn er zo’n 465 boeken te vinden in BookaBooka! Wat een prachtige score voor een 1 jaar oude uitgever :).

Als kind wil je niet alleen uit veel prentenboeken kunnen kiezen, je wil ook keuze in WIE je voorleest! Gedurende het jaar sloten verschillende enthousiastelingen zich aan. Inmiddels hebben we zo’n 10 verschillende “vertellers”. Onder hen is ook de eerste bekende Nederlander, Piet Paulusma, die onze voorlees-gelederen kwam versterken. Hij leest voor in zijn moedertaal: het Fries. We zijn druk bezig om ook voor alle niet-Nederlandse talen voorlezers te vinden. Weet je nog iemand die het leuk vindt om kinderen voor te lezen? Tip ons op voorlezen@brainbro.nl!

Een kort overzicht van het aantal gepubliceerde boeken per taal (dd 25-05-2021):

Nederlands131
Frans95
Duits84
Engels69
Fries 35
Tjechisch 31
de Nederlandse Gebarentaal 11
Arabisch 4
Pools 4
Portugees1
Hongaars (binnenkort!)0
Totaal465

Het was, ondanks corona, dus een geweldig succesvol jaar!!
Het komende jaar gaan we er weer met evenveel enthousiasme tegenaan!

Om onze koers te bepalen komen we graag met jullie in contact. Wat vinden jullie goed en wat zou er beter kunnen? Welke functionaliteit zouden jullie graag willen zien in BookaBooka? We horen het graag!