BookaBooka, de meertalige prentenboeken app vol (voor)leesplezier!

BookaBooka is een app met daarin een bibliotheek van meer dan honderd prentenboeken, te lezen en te beluisteren in meer dan 10 verschillende talen.

Onze ambitie

Het is onze ambitie om het leesplezier bij kinderen te stimuleren en ze ondersteunen in de ontwikkeling van ‘voorgelezen worden’ naar het zijn van een ’trotse lezer’. Dit doen we door er voor te zorgen dat elk kind de vruchten kan plukken van het privilege om op jonge leeftijd voorgelezen te worden uit een boekenkast van formaat.

Speciaal voor kleine kinderen

BookaBooka is ontworpen voor kinderen van 2-8 jaar. Het is zeer gemakkelijk te bedienen en bevat géén reclame of gamification (verslavende spelelementen). Je vind er een wekelijks groeiende bibliotheek met inmiddels 150+ verschillende titels.

Meertalige prentenboeken

Onze prentenboeken zijn te lezen in meer dan 10 talen. We hebben de ambitie om in de toekomst nog veel meer talen aan te kunnen bieden. Help je mee?
We dragen de multiculturele en inclusieve samenleving een warm hart toe, daarom spelen in onze prentenboeken cultureel diverse personen de hoofdrol.

Dyslexie

BookaBooka biedt extra ondersteuning voor kinderen die worstelen met (leren) lezen, zoals kinderen met dyslexie. Zo zijn bijvoorbeeld het lettertype, het contrast, de regelafstand en de lettergrootte aan te passen.

BookaBooka wordt gebruikt op verschillende plekken

  • Thuis
  • VVE (Vroeg Voorschoolse Educatie)
  • Kinderopvang
  • Basisschool
  • Logopedie
  • Wachtruimte 

BookaBooka draait overal

BookaBooka is beschikbaar voor iOS, Android en Windows en is te gebruiken op telefoons, tablets, computers, chromebooks en smartboards.

Probeer BookaBooka gratis

Je kunt BookaBooka gratis installeren en uitproberen door op een van onderstaande links te klikken: